Obvestila

Obvestila

prva stran  /  Obvestila

 

Slovesnost ob izidu zadnjih knjig Topografija salzburške Koroške in Topografija Lambergovih gradov

22.
dec 15
» V četrtek, 17. decembra 2015, je na SAZU potekala kratka slovesnost ob izidu zadnjih knjig Topografija salzburške Koroške in Topografija Lambergovih gradov iz bogate zbirke Janeza Vajkarda Valvasorja. ... «

Knjigi je za izdajo pripravila Fundacija Janeza Vajkarda Valvasorja pri Slovenski akademiji znanosti in umetnosti, v faksimilirani obliki pa natisnila kranjska tiskarna in knjigoveznica Gorenjski tisk storitve.
S tema knjigama je Fundacija Janeza Vajkarda Valvasorja zaključila obsežen projekt ohranitve Valvasorjeve dediščine. Vodja tega veličastnega projekta je bil umetnostni zgodovinar dr. Lojze Gostiša.


Predsednik SAZU akad. Tadej Bajd in predsednik Fundacije Janeza Vajkarda Valvasorja akad. Matjaž Kmecl sta se na slovesnosti prijazno zahvalila skupini MSIN in njenim hčerinskim družbam za podporo pri izvedbi tega pomembnega projekta.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše 2015

11.
nov 15
» Gorenjski tisk storitve d.o.o. bo sodeloval pri dogodku »Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše 2015«, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). ... «
Z dnevom odprtih vrat želimo učencem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem približati poklice, ki so večinoma nepoznani ter podati informacije o pogojih dela, naravi dela, procesih, trgu dela,… v realnih delovnih okoljih.

Za dogodek se je GZS, s partnerjema Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ) in Zavodom RS za šolstvo (ZRSŠ), odločila na podlagi informacij podjetij o težavah, s katerimi se srečujejo pri kadrovanju, saj se mladi redkeje odločajo za srednjo poklicno oz. naravoslovno tehnično izobraževanje.

V lanskem letu je bil dogodek Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva izveden prvič, na katerem je sodelovalo 176 podjetij iz celotne Slovenije, obiska se je udeležilo skoraj 2.500 učencev in staršev.

Vabimo vas na sedež podjetja Ulica Mirka Vadnova 6, 400 Kranj 26.11.2015 ob 16. uri, ogled podjetja bo trajal 1 uro. 
Dogodek je organiziran v popoldanskem času, da se ga lahko udeležijo tudi starši, saj igrajo pomembno vlogo pri poklicnem odločanju svojih otrok.
Prijava za obisk je lahka in enostavna in poteka preko portala http://www.danzakariero.si/.

Veselimo se vašega obiska.

Hiter, Hitrejši, Rapida 106

20.
okt 15
» GTS z velikim ponosom in veseljem predstavlja svojo novo pridobitev: nov, sodoben tiskarski strojnemškega proizvajalca Koenig&Bauer (KBA)Rapida 106 5 + L. ... «
Gre za 5-barvni tiskarski stroj z integriranim disperzijskim in UV lakom v povečanem formatu 74 x 106 cm, s katerim dosegamo vrhunsko kvaliteto tiska, kratke čase priprav ter hitrosti do 18.000 odtisov/uro.

Stroj smo zagnali v maju 2015 in z njim nadomestili dva starejša 5-barvna stroja. Ima sodobno zasnovan sistem, ki omogoča:
- avtomatsko vpenjanje plošč,
- IR sušenje (disperzijsko lakiranje),
- UV sušenje(UV lakiranje),
- do 50% večji natis v primerjavi s konvencionalnimi tiskarskimi stroji,
- 45% večjo produktivnost in boljšo izkoriščenost že pri samem čiščenju stroja.

Glavni pridobitvi in novosti pa sta sistema barvnega upravljanja:
»ErgoTronic ColorControl«, ki omogoča denzitometrične (z dodatno opremo, ki jo imamo v GTS, tudi spektrofotometrične) meritve, ki so osnova za definiranje procesa tiska.
»QualiTronic ColorControl«, ki jevrhunska pridobitev in omogoča zelo kratke čase priprav ter predvsem zelo enakomeren tisk od začetka do konca naklade. S kamero, ki je pozicionirana izven stroja, se namreč merijo denzitometrične vrednosti na tiskarski poli, ki jih stroj nato samodejno korigira glede na postavljene izhodiščne vrednosti, ne glede na hitrost tiska.

GTS je ozaveščen glede varovanja okolja in neprestano znižuje svoje okoljske vplive, pri čemer nam sedaj izdatno pomaga tudi nov sistem IR in UV sušenja, ki so ga razvili pri KBA ter omogoča 20% izboljšanje učinkovitosti sušenja in s tem kar 30 % zmanjšanje toplotnih izpustov.

S strojem KBA smo v preteklih mesecih natisnili že kar nekaj zahtevnih knjig in z rezultati smo tako mi kot naši naročniki zelo zadovoljni. Navdajajo nas namreč z optimizmom, tako glede kakovosti proizvodov kot tudi produktivnosti tiska.
Strani:

Dodatno

Obvestila delniške družbe Gorenjski tisk d.d. Kje se nahajamo?